Blog

5 motius de pes per organitzar un Edcamp Online!

  • 04/12/2020

La situació actual ens dificulta la presencialitat, proximitat i contacte físic amb altres persones. Però la necessitat de trobar espais comuns per compartir i aprendre ha pres encara més sentit, en especial en l’àmbit educatiu.

La comunitat educativa sempre s’ha caracteritzat per ser un col·lectiu proactiu i transformador. Ara, necessita seguir disposant d’espais i moments on compartir i aprendre entre iguals, fer xarxa amb altres professionals i connectar amb altres contextos més enllà dels nostres centres, projectes o entitats.

Per això, el moviment Edcamp, que va arribar a Catalunya l’any 2016 de la mà de la Fundació Bofill i l’Edcamp Foundation, ofereix un espai de trobada obert per a totes les persones de la comunitat educativa amb ganes de compartir, fer xarxa i aprendre a través de la conversa. Des d’aleshores, a Catalunya s’han organitzat prop de 100 Edcamps a nombrosos territoris, sobre diferents temes, amb diferents agents i formats ben diversos. I ara, també en format digital!

A principis de 2020, arriba l’Edcamp Online, un nou format per oferir a la comunitat educativa la possibilitat de fer trobades educatives també en format digital. Tot i les limitacions d’una educació en pandèmia, l’Edcamp Online manté viu l’intercanvi d’experiències i aprenentatges docents a més de reduir les barreres de presencialitat i territorialitat i promoure una participació més àgil, còmode i senzilla a totes les persones interessades.

I tu, has sentit a parlar dels Edcamps però no hi has pogut participar mai? Hi has participat però no eren sobre el tema que et motiva o et preocupa? T’agradaria crear una trobada per a tota la comunitat educativa per compartir experiències, aprenentatges i connectar amb altres persones? Doncs et donem 5 motius de pes pels quals tu també hauries d’organitzar un Edcamp Online i a més, una guia ràpida per conèixer tots els passos necessaris per fer-ho possible!

Per què hauries d’organitzar un Edcamp Online?

  1. Perquè podràs compartir i aprendre sobre temes educatius propers, que et motivin i t’interessin, a partir de tot allò que comparteixis i de les experiències i experteses d’altres participants de qualsevol punt del territori.
  2. Perquè podràs tenir un paper actiu i participatiu i et sentiràs partícip d’un moviment educatiu que té un gran impacte al territori i comunitat educativa, més enllà del teu entorn quotidià.
  3. Perquè l’organització i participació en una jornada d’aquestes característiques t’aportarà coneixements, aprenentatges, recursos, contactes i experiències educatives que contribuiran al teu desenvolupament personal i professional.
  4. Perquè coneixeràs i t’enxarxaràs amb altres membres de la comunitat educativa d’altres territoris, realitats i contextos, tot connectant mirades i aprenentatges, i fomentaràs nous vincles i relacions que podran esdevenir en nous projectes i aprenentatges.
  5. Perquè viuràs i aprendràs l’organització, logística i gestió d’una jornada educativa digital amb una metodologia de participació oberta i descobriràs noves eines i recursos que podràs aplicar al teu context.

Segur que després de llegir aquest article amb aquests 5 motius de pes tens moltes ganes d’organitzar un Edcamp Online i ja has pensat en quin tema hi podeu tractar. Anima’t i fes-ho realitat!

Descarrega’t la guia “Com organitzar un edcamp online” i segueix els passos per organitzar i un celebrar un Edcamp digital amb molt èxit. Contacta amb nosaltres i et donarem suport i t’acompanyarem en tot el procés. Ens veiem al proper Edcamp!

i4s edcamp guia article

Fer click sobre les imatges per ampliar

Contacta

Si tens algun dubte sobre el projecte edcamp, estarem encantats de donar-te resposta. Anima’t i participa-hi!

PUJAR