Blog

Quan compartir aprenentatges i experteses es converteix en un moviment

  • 24/10/2016

El passat 18 d'octubre vam donar el tret de sortida al moviment edcamp a Catalunya. Va ser una experiència d'aprenentatge radical on més d'un centenar de persones vam poder viure en primera persona un tastet del model d'aprenentatge entre iguals que planteja el moviment edcamp. 

L'acte va comptar amb la presència del director de la Fundació Jaume Bofill, Ismael Palacín i la sessió va estar dinamitzada per en Xavier Pujol, promotor del projecte edcamp a Catalunya. 

L'experiència va començar amb dos reptes que s'havien de resoldre en 10 minuts. Un era la co-creació del mapa de les sessions, l'eina que permet organitzar de manera clara i senzilla els temes de conversa sobre els quals els participants volen compartir al llarg de tot l'edcamp. I l'altre, l'autoorganització de l'espai per part de tots els assistents. La participació de totes les persones va ser excel.lent, ja que tothom va participar i van resoldre els dos reptes de manera ràpida i clara. 

A partir d'aquí, i després d'explicar breument el funcionament de l'edcamp, es va iniciar l'experiència. Per fer-ho, es va organitzar dues franges de 20 minuts cada franja, i 8 espais diferents de conversa a cada franja. Per tant, en total hi va haver 16 temes de conversa diferents on cada participant podia aprendre amb d'altres persones interessades sobre educació.

Una vegada es va acabar l'experiència de compartir experteses amb d'altres, es va presentar la web del projecte, els diferents materials i recursos que posem a l'abast de tothom i es va fer una crida sobre els propers edcamps que es celebraran al territori. 

Per últim, es va convidar als participants a que siguin ells els que facin créixer el moviment edcamp a Catalunya a través de la seva participació o organització.

T'atreveixes a formar part d'aquest moviment? 

Participa-hi!

mapa de les sessions presentació edcampCAT
fitxer 007
fitxer 000%284%29

Fer click sobre les imatges per ampliar

Contacta

Si tens algun dubte sobre el projecte edcamp, estarem encantats de donar-te resposta. Anima’t i participa-hi!

PUJAR