Blog

Lleida i Tarragona, escenaris del primer Edcamp simultani sobre Formació Professional

  • 07/11/2019

L’EdCamp FP&Innovació és una trobada oberta a docents de formació professional per a compartir en primera persona aprenentatges, coneixements, inquietuds i passions sobre l’educació en les diverses famílies de la formació professional.

Simultàniament a dues seus, s’espera que prop de 100 docents de la FP a cada una d’elles compartim un aprenentatge entre iguals, a través de la conversa i l’intercanvi real, de tu a tu.

 

COM FUNCIONA?

A l’Edcamp no hi ha un programa definit per l’organització. Som els participants els qui el construïm conjuntament a partir dels temes que ens són d’interès. S’estableixen zones de diàleg, i es prenen decisions conjuntament. Simultàniament a dues seus, a la vegada. A cada seu, amb els nostres interessos es crearà un programa propi. que després es compartirem a les xarxes i amb els decisors : tant direccions de centres de FP, com serveis territorials i el propi Departament d’Educació.

 

QUÈ EN TREUREM ELS PROFESSORS DE FP?

A l'Edcamp FP&Innovació, els professors de FP podrem escoltar i parlar l’educació real que s’imparteix en els nostres centres i en les empreses amb les que col·laborem. En primera persona, amb experiències de les nostres aules i dels alumnes.

Els professors i les professores triarem les temàtiques i ens unirem per afinitats. Hem de ser els protagonistes de les temàtiques i dels interessos a tractar, no hi ha un guió prefixat.

Compartirem i donarem a conèixer experiències properes, de centres de FP propers, amb alumnes reals i no teories que funcionen en altres regions i amb altres tipus d’alumnes.

Com a professors podrem contactar amb altres professionals amb els que compartim interessos comuns. D’aquests interessos en solen sortir projectes, i xarxa o col·laboracions.

 

I ELS ALUMNES, COM REBRAN AQUESTS APRENENTATGES?

L’EdCamp de FP&Innovació permetrà als alumnes de retruc, aprendre noves metodologies que han funcionat a les aules d’altres centres de FP. Entre tots podrem fer xarxa i desenvolupar projectes de diferents disciplines, professionalitzar-nos, madurar personalment i professionalment per transformar l’educació de les aules dels nostres centres.

 

A la FP tots som importants! I quan compartim, ens professionalitzem junts      

 

Núria Ferré, membre de l'equip organitzador de l'Edcamp Simultani FP

 

edcampfp

Fer click sobre les imatges per ampliar

Contacta

Si tens algun dubte sobre el projecte edcamp, estarem encantats de donar-te resposta. Anima’t i participa-hi!

PUJAR