Blog

L'inici de tot plegat

  • 27/01/2017

La creació del nostre equip té un inici un xic especial i ens hem preguntat... Perquè no expliquem la nostra història? Potser algú s’anima a iniciar un Edcamp de manera similar!!

Abans de començar a explicar-vos la nostra història és important que sapigueu que abans de d’iniciar aquest projecte només ens coneixíem dos membres del nostre equip. És cert que sense saber-ho a tot l’equip impulsor, ens unia la voluntat de créixer professionalment i personal, mitjançant la creació de xarxa i el compartir com a via de descobriment de nous aprenentatges. Com molts de vosaltres, la nostra història individual havia tingut moments similars a un Edcamp.

Doncs bé, dos de nosaltres (Quique i Marta) vam tenir la oportunitat d’assistir a la presentació del moviment EdcampCat que va fer la Fundació Bofill a Barcelona i... No us enganyarem, vam sortir d’allà, ens vam mirar i ens vam dir: En muntem un a Badalona?

Vam deixar refredar la idea, i un parell de setmanes més tard ens vam llençar a la piscina.

I com ho fem? Qui podria formar part de l’equip impulsor? Li diem als nostres companys de feina? Coneixem a algú que li faria gràcia endinsar-se en un projecte així?

Després d’aquestes i moltes altres preguntes vam tenir molt clar que el que necessitava un equip per moure una trobada d’aquest estil era gent engrescada, il·lusionada i molt interessada en tot el relacionat amb l’educació, ja fos del nostre entorn proper o no. Sobretot havia de ser gent amb ganes!

Així doncs... el primer tuit de l’Edcamp Badalona va ser una crida oberta a tothom qui volgués sumar-se a l’equip motor. A aquesta crida van respondre 8 persones i  5 som els qui seguim en el projecte en aquest moment.

(Marc) Cap a mitjans de novembre vaig començar a veure com circulava per les xarxes socials el concepte d’Edcamp i com era una activitat fomentada per la Fundació Bofill. Just acabava de celebrar-se l’Edcamp Mataró i estava a punt de celebrar-se l’Edcamp Girona. Amb una companya de la universitat vam compartir que semblava una iniciativa interessant, una més de les moltes que estan contribuint a posar l’Educació en l’actualitat del debat públic, el lloc que realment es mereix. Rumiant rumiant em vaig dir “no estaria malament muntar-ne un a Badalona!”, ciutat on visc. I mentrestant a l’edifici del costat s’ultimava la preparació de l’Edcamp Mundet, i sorgia a twitter una crida per organitzar l’Edcamp Badalona! No hi havia excusa per no activar-me, així que vaig contactar amb els responsables de la crida per muntar l’Edcamp Badalona i em vaig sumar a l’equip.

(Albert) Navegant per les xarxes em vaig trobar un tuit buscant impulsors per l’Edcamp Badalona i la resposta va ser ràpida. Va ser d’aquelles decisions que et surten de dins sense haver-les de pensar gaire...així que em vaig sumar ràpidament a la crida. “Comencem de zero, no tenim idea de què farem, però ho farem!” Aquesta va ser la meva conclusió a la primera reunió on ja érem 4 bojos -5 més tard- amb ganes de fer créixer el mon educau.

(Dani) El meu inici en l’Edcamp Badalona és força curiós. Fora del meu hàbitat de professor d’escola imparteixo formació a professorat. En una d’aquestes formacions, a Andorra, una participant em va posar en contacte directe amb una de les dues persones de l’equip inicial, així perquè si. Quan vaig poder parlar-hi i vaig escoltar el projecte que tenien en ment no vaig dubtar en tirar-m’hi de cap! La idea de compartir educació obertament sota una organització “just in time” em va semblar molt engrescadora. A més, fer-ho a la meva ciutat no té preu!

Jo que sóc molt de records, encara em ve al cap la primera trobada. Erem 4, asseguts en un dels bancs de Badalona clavats al passeig contigu a la sorra, a l’altra cantó de Roca i Pi. Tots erem colpejats per un vent força fresquet i enlluernats per un sol que ens feia fer ganyotes contínues, però res ens podia aturar. Aquella trobada feta amb naturalitat, amb energia i de participació voluntària posa ànima a un Edcamp fet de tot cor per 5 amants de l’educació.

Com veieu els camins que ens han portat a engrescar-nos a formar un equip de treball són força diversos. Però, estem segur de que, surti com surti l’Edcamp, el camí fins arribar-hi haurà estat un aprenentatge.

 

 

img 0374

Fer click sobre les imatges per ampliar

Contacta

Si tens algun dubte sobre el projecte edcamp, estarem encantats de donar-te resposta. Anima’t i participa-hi!

PUJAR