Blog

Més important que la meta és el camí

  • 16/03/2017

“Més important que la meta és el camí”

Aquest títol que dóna nom al llibre escrit ja fa una pila d’anys pel mossèn mallorquí Teodor Suau, vol donar llum a la darrera entrada abans d’arribar al dia de la celebració de l’Edcamp de Sant Andreu.

Amb aquestes paraules volem reivindicar la importància dels processos, la rellevància de la construcció i l’enfortiment de la creença que més enllà dels resultats, més enllà dels èxits o dels fracassos, està el camí transcorregut per arribar al destí.

Vivim immersos en una societat que provoca que siguem altament resolutius, que el tema dels processos per assolir una fita no estan del tot ben considerats. Malauradament valorem més el que s’aconsegueix que no pas el camí per a fer-ho, enaltim més els èxits que no pas els fracassos provinents d’esforços i de reflexions.

Però malgrat aquesta percepció, el que també és cert, és que cada vegada més en l’aprenentatge actual, es vol aprofundir en com avaluar els processos, com anar més enllà del que és purament el resultat. L’avaluació d’aquest procés fins arribar l’aprenentatge, és un dels objectius que qualsevol mètode innovador ha d’assumir com a veritable repte amb urgència si no vol diluir-se i convertir-se una experiència volàtil i sense consistència.

Queda llunyana la data del més de novembre on uns quants docents de diferents escoles ens posàvem d’acord via Twitter per intentar organitzar un Edcamp al barri de Sant Andreu. (no deixarem mai de reinvidicar aquesta xarxa com a element clau per generar sinergies entre docents). D’aquelles piulades amb gust d’utopia i esperança va néixer la primera trobada física de 8 persones de diferents escoles.

Han passat gairebé quatre mesos des d’aquella reunió, ha plogut des d’aquells debats sobre si posar-ho un divendres enlloc d’un dissabte, era un xic agosarat i un punt canalla. Sense cap mena de dubte, després de veure el full d’inscripcions han triomfat aquells que apostaven per tirar-se a la piscina davant d’aquells que el flotador els hi venia massa petit.

Poc a poc però sense pausa hem anat omplint el whashapp d’esperances, reptes, bogeries, incerteses i somnis amb bocins de realitat. De ser un grup de persones, algunes desconegudes, a ser un equip transformador.

Hem fet camí plegats, hem fet xarxa entre nosaltres, ens han acollit i ens hem sentit acollits, hem fet un brindis al sol amb la convicció que ens uneix la mateixa idea. I hem fet un equip, sí senyor, un gran equip!

Hem fet un procés tots junts, des dels nostres pensaments, de les nostres inquietuds i de la nostra implicació, que com a resultat final té l’Edcamp de demà a la tarda. Això és el que ja avui, unes hores abans ja ens omple.

Fer click sobre les imatges per ampliar

Contacta

Si tens algun dubte sobre el projecte edcamp, estarem encantats de donar-te resposta. Anima’t i participa-hi!

PUJAR