Blog

Com vam viure l'Edcamp Girona

  • 14/12/2016

Si voleu que us diguem la veritat, la primera vegada que des de la coordinació del projecte Edcamp a Catalunya es van posar en contacte amb nosaltres per demanar-nos de crear un grup que impulsés un Edcamp a Girona, no vam saber ben bé de què ens parlaven: Què dius que és, això d’un Edcamp? D’on dius que surt la idea? Com dius que es proposen els continguts a debatre? Vols dir que aquí funcionarà la fórmula Edcamp? Uf! Un munt de preguntes!

I malgrat tots aquests interrogants, va ser relativament fàcil aglutinar un grup de gent engrescada amb la idea i amb ganes de dedicar una part del nostre temps a fer realitat el projecte. En Dani, l’Edu, l’Estef, la Iolanda, la Marina i en Pere -sempre amb l’incondicional suport d’en Xevi- vam anar dissenyant com hauria de ser aquesta trobada.

Algunes reunions, un grup de whatsapp que treia fum, un espai compartit a la xarxa que s’anava omplint de documents i propostes… I el dia va arribar! Els moments d’incertesa sobre com reaccionarien els participants davant una proposta com aquesta es van esvair en pocs minuts. Prop d’una setantena de persones engrescades i amb ganes de compartir omplien l’entrada de l’Escola Domeny de Girona (a la que, un cop més, hem d’agrair la seva disponibilitat i bona voluntat). De seguida el quadre de sessions va quedar ple i la feina va ser nostra en gestionar tots els temes proposats.

Una benvinguda general, una primera franja de debat, un esmorzar, dues sessions de debat més i un comiat. Com? Ja està? No pot ser!

Doncs sí, ja estava…

En general, la gent va marxar contenta. I així ho podem constatar a partir de les valoracions que ens han fet arribar. Volíem crear un entorn on parlar d’educació, així en general. I on, sobretot, la gent es sentís còmoda, es sentís bé. I ho vam aconseguir. I la major part del mèrit és, precisament, gràcies als participants. No sabeu pas com de fàcil ens ho vau posar. Tothom va col·laborar activament perquè la cosa funcionés bé: bona predisposició, participació en els espais de debat, actualització dels espais virtuals, somriures, bones paraules…

Com a equip organitzador ens sentim afortunats d’haver pogut contribuir a què l’Edcamp Girona fos una realitat. Ens emportem un munt d’aprenentatges, de nous contactes, de noves amistats… Ens quedem amb ganes de més!

Per part nostra, el cap ja ens comença a donar voltes de cares a la propera edició de l’Edcamp Girona

No deixis que t’expliquin què és un Edcamp. Viu-lo!

 

L'Equip organitzador de l'Edcamp Girona

equip2

Fer click sobre les imatges per ampliar

Contacta

Si tens algun dubte sobre el projecte edcamp, estarem encantats de donar-te resposta. Anima’t i participa-hi!

PUJAR