Blog

Motius diversos per venir a Sant Andreu

  • 22/02/2017

Motius per assistir a un Edcamp en poden haver molts, diversos i variats, també les actituds amb les que un hi va poden ser diverses. Ens permetreu que posem un bri d’imaginació i a continuació exposem cinc possibles actituds i motius per anar a Sant Andreu ben aviat?

Hi por haver aquell que hi va perquè li agrada provar allò que és cou a les xarxes socials, hi va amb una actitud totalment oberta, disposat a investigar fins el darrer detall tot el que es cou al voltant de l’Edcamp, posar cara als tuitaires que com ell arriben i desvirtualitzar als uns i als altres.

Hi pot anar aquell que és arrossegat pel pesat del claustre que no ha parat d’insistir fins que l’ha arrossegat amb ell. Hi va amb una actitud d’indiferència, esperant que acabin les tres hores i mirant el rellotge per veure quan pot sortir per la porta, a poc a poc però, va calant amb ell l’interès pels temes i deixa de mirar el rellotge i comença a participar.

Hi van aquell grupet de mestres novells que encara no s’han encomanat de la desesperança d’alguns companys veterans del claustre. Hi van amb l’actitud de buscar complicitats i sinèrgies amb altres docents, disposats a emportar-se al seu claustre tot allò que serveixi per recarregar piles i començar projectes nous que ja funcionen en altres centres i amb altres mestres.

Hi va aquell crack innovador, aquell mestre que a base de dedicació, a base de provar metodologies diverses, a base de molt esforç de mica en mica va trobant camins per motivar els seus alumnes. Hi va amb l’actitud de compartir el que fa, amb l’actitud d’escoltar i ser escoltat, amb l’actitud d’aportar i d’aprendre i sobretot, per què no, desaprendre.

També hi va aquell que busca sentir-se recolzat, aquell que li costa trobar complicitats al seu centre, aquell que li costa parlar de temes d’interès educatiu amb altres companys del claustre i buscar aquests espais d’intercanvi. Hi va amb por, amb l’actitud d’aquell que busca esperançat companys com ell, amb ganes de sentir-se escoltat i amb ganes d’escoltar. Actituds i motius de ben segur que hi ha més.

Potser vosaltres us identifiqueu amb algunes d’aquestes o potser en teniu unes altres que us mouen a venir el proper 17 de març a “ la nit Andreuenca”. Siguin les que siguin, us assegurem que l’experiència de poder compartir amb altres docents les ganes d’una educació millor pot valdre molt la pena.

I si també hi vas tu...?

Fer click sobre les imatges per ampliar

Contacta

Si tens algun dubte sobre el projecte edcamp, estarem encantats de donar-te resposta. Anima’t i participa-hi!

PUJAR