Blog

La xarxa de mentoria, el cor de la comunitat edcamp

  • 17/09/2018

El cor de la comunitat edcamp batega constant i amb força: així es demostrà a la primera trobada de la xarxa de mentoria edcamp d’aquest curs. Per tal que pugueu conèixer quina és la funció d’aquesta xarxa dins la comunitat edcamp, us en fem cinc cèntims: els mentors són els experts en metodologia edcamp que acompanyen als grups organitzadors d’edcamps arreu del territori. Per tal de seguir enfortint la xarxa i la metodologia edcamp, en aquesta trobada ens va acompanyar en Ricard Espelt, expert en xarxes cooperatives i en comunitats digitals.

Amb en Ricard Espelt, vam iniciar una sèrie de debats i reflexions al voltant de la comunitat edcamp, i sobre quins mecanismes ens poden ajudar a reforçar-la i enfortir-la. Alguns dels aprenentatges o conclusions als quals s’arribà foren:

1. Les xarxes més fortes són aquelles que posen el focus en els seus protagonistes: és a dir, tenim el repte de fer que els protagonistes de la comunitat edcamp (xarxa de mentoria, organitzadors i participants) tinguin una major visibilitat.

2. A més de visibilitzar la comunitat, des del projecte edcamp un dels reptes és el de investigar com podem crear espais digitals que ens permetin connectar-nos com a comunitat i seguir compartint aprenentatges més enllà dels edcamps.

3. Compartir aprenentatges també significa veure com podem construir una bona narrativa, per tal que tothom pugui ser partícip d’allò que està passant al projecte edcamp: els seus èxits i les seves transformacions (com s’aprèn en un edcamp? Com transferim aquest aprenentatge al dia a dia a l’aula, al centre educatiu o al nostre entorn? Etc.).

4. I, com a xarxa, podem veure quins són els mecanismes de participació i aprenentatge compartit que tenen altres xarxes cooperatives. Així com als edcamps aprenem entre iguals, també la xarxa edcamp pot aprendre d’altres xarxes!

A partir d’aquestes reflexions, a la segona part de la trobada, els mentors i les mentores treballaren de forma col·laborativa en un nou format edcamp basat en la cocreació de solucions en resposta a reptes educatius. Aquest nou model metodològic el podreu viure i experimentar a l’Edcamp Summit 2018. A més, els mentors i les mentores, juntament amb un equip organitzador d’edcamps, organitzarem una sèrie de tallers molt potents perquè us pugueu endur un bon grapat d’estratègies i recursos per als vostres edcamps, tant si sou organitzadors com participants.

Fes un cop d'ull a l'Edcamp Summit 2018 i inscriu-t’hi!

img 0309
img 0308
img 0311

Fer click sobre les imatges per ampliar

Contacta

Si tens algun dubte sobre el projecte edcamp, estarem encantats de donar-te resposta. Anima’t i participa-hi!

PUJAR