Edcamp Educació Comunitària 2022

Edcamp Educació Comunitària

L’educació comunitària és aquella que es dóna des de la comunitat, per a la comunitat i amb la comunitat. Per tant, no és una acció individual sinó el resultat d’un treball conjunt entre diferents agents del territori.

En les nostres escoles i instituts, i per part de totes les integrants de les mateixes (personal docent i no docent, alumnat, famílies, tècniques de l'administració pública, professionals de l'educació el lleure, l'àmbit social, mentories…) es duen a terme diàriament un munt d'accions amb clau comunitària que el que persegueixen és el benestar i l'atenció de qualitat d’infants i joves que les integren. Moltes vegades, no en som conscients, doncs no li atribuïm aquest nom concret d'Educació Comunitària, però és important posar en valor que cada vegada que existeix o es crea un espai de coordinació i comunicació entre diferents agents amb l'objectiu de millorar la vida i l'experiència educativa d’infants i joves, s'està duent a terme una acció educativa amb clau comunitària.

 

Per altra banda, aquests processos vinculen amb l'educació a temps complet, reconeixent tota acció i participació educativa tant sigui dins com fora l’escola, així com en horari lectiu com no lectiu i des d’una educació formal com no formal. Es basa en el reconeixement de la comunitat educadora identificant-ne els múltiples agents que la conformen i en crear xarxes socioeducatives reals, fortes i eficients que estiguin pensades per l'acció i facilitin aconseguir els objectius i reptes principals construint a la vegada comunitat i coneixement. Les característiques principals d'un model d'Educació 360º són:

 

  • Model d’organització alternatiu als organigrames jeràrquics
  • Capacitat per integrar institucions i actors amb responsabilitat educativa
  • Compartir l’anàlisi de necessitats i els projectes d’un territori o comunitat
  • Coordinar l’acció socioeducativa de manera integral i coherent

 

 

Amb tot això, des del Grup de Treball d’Educació Comunitària de Sants-Montjuïc pretenem posar les bases per a que sigui possible construir una xarxa socioeducativa forta i autosuficient per tal de garantir la igualtat d'oportunitats, la connexió del temps lectiu i no lectiu, els itineraris personalitzats i el desenvolupament del potencial de la comunitat.

És per això que en el context de la Primavera 360 us convidem a participar de la trobada d’Educació Comunitària, seguint la metodologia Edcamp de trobada i intercanvi de les persones i agents integrants de la comunitat educativa.

 

Ens citem doncs el matí de divendres dia 6 de maig al Centre Cívic de Cotxeres de Sants a partir de les 11h, seguint aquesta programació:

  • 11.00-11.15 Benvinguda
  • 11.15-11.40 Dinàmica d’activació i co-creació de mapa de sessions
  • 11.40-12.40 1a sessió
  • 12.40-12.45 Breu pausa i canvi de sessió
  • 12.45-13.45 2a sessió
  • 13.45-14.00 Tancament i comiat

 

*Aquí podràs trobar el recull fotogràfic, el vídeo i l'article generats després de l'edcamp:

https://sites.google.com/reflexes.cat/educaciocomunitaria03/not%C3%ADcies-i-anuncis?authuser=0

Data i horari

L'Edcamp Educació Comunitària es durà a terme el divendres 6 de maig d'11h a 14h al Centre Cívic Cotxeres de Sants, al districte de Sants-Montjuïc, Barcelona.

Lloc

Pas de Fructuós Gelabert, 6, 08014 Barcelona Educació Comunitària

Vegeu mapa

Transport

Metro Plaça de Sants L1 i L5 

Autobusos V5, D20 i 52

Organitzadors

Inscriu-te i participa!

Omple el formulari i vine a compartir els teus coneixements

Contacta

Si tens algun dubte sobre el projecte edcamp, estarem encantats de donar-te resposta. Anima’t i participa-hi!

PUJAR