Edcamp Edcamp sobre Educació Inclusiva 2022

Edcamp sobre Educació Inclusiva 1a ed.

L’escola té una important missió social, dins de la qual s’inclou desenvolupar i assegurar els mateixos drets a tots els infants, sigui quina sigui la seva procedència, ètnia, situació social, capacitats físiques i psíquiques, o qualsevol altra particularitat que pugui ser considerada com una font de diferència. Per això l’escola ha de ser una escola inclusiva.

Segons Stainback (2001), l’educació inclusiva és el procés pel qual s’ofereix a tots els infants, sense distinció de la discapacitat o qualsevol altra diferència, l’oportunitat per continuar essent membre de la classe ordinària i per aprendre dels seus companys, i juntament amb ells, dins l’aula. 

 

No és el mateix la integració que la inclusió, ni les mateixes idees estan darrere d’una menció o una altra en els objectius d’una institució. No es tracta de què un infant pugui superar les dificultats que la seva presumpta diferència o dificultat li genera, com proposa la corrent integradora, sinó de respectar-la i compartir-la. 

 

Així doncs, podem dir que l’educació inclusiva abraça a qualsevol infant, sense fer distinció. La tasca com a docents i altres membres de la comunitat educativa és elevada, ja que no és fàcil iniciar aquest procés. 

Cal plantejar-nos si és viable portar-ho endavant i no només com a docents sinó com a famílies també. Cal fer-nos diferents preguntes al respecte, com per exemple… Tenim els professionals necessaris? 

 

Quan ens referim a una escola inclusiva pels coneixements que transmet en cadascuna de les matèries que formen el seu currículum i que disposa dels recursos necessaris per atendre tothom, o els exigeix, si no els té; però, a més, parlem d’una escola que acull i valora tothom perquè, per damunt de tot, valora l’amistat, la tolerància, el respecte a les diferències i la solidaritat, que són els pilars d’una societat justa i democràtica (Pujolàs, 2015).

Per això ens fa molta il·lusió tirar endavant aquesta proposta i celebrar un Edcamp Online Educació Inclusiva amb totes vosaltres!

L'Edcamp es durà a terme el pròxim 07/05/2022 i es farà en format online a través de videoconferències simultànies. La proposta de temes de conversa es realitzarà prèvia a l'Edcamp. Des d’avui  podeu accedir al Padlet i proposar què voleu compartir com a tema de conversa. L’equip organitzador de l’Edcamp Educació Inclusiva organitzarà aquests temes per crear el mapa de sessions amb els enllaços a les videoconferències, que es compartiran amb vosaltres. 

 

Animeu-vos i inscriviu-vos a l’Edcamp sobre Educació Inclusiva online!

 

Us esperem el proper 7 de maig!

Data i horari

Dissabte 7 de maig de 09.30 a 12.30 hrs

  • 09.30 - 09.40 hrs Comprovació de connexions
  • 09.40 - 10.00 hrs Benvinguda i presentació (videoconferència conjunta)
  • 10.00 - 10.55 hrs 1ª sessió de conversa (videoconferències simultànies)
  • 10.55 - 11.05 hrs Canvi de sessió, cafè/té
  • 11.05 - 12.00 hrs 2ª sessió de conversa (videoconferències simultànies)
  • 12.00 - 12.20/12.30 hrs Tancament i cloenda (videoconferència conjunta)

Lloc

Online Edcamp sobre Educació Inclusiva

Vegeu mapa

Equipament

Consells per a fer un bon debat a l'Edcamp Online:

- Utilitza auriculars, així evitaràs que la resta de participants sentin sorolls de fons i que es puguin acoblar a la conversa.

- Si utilitzes mòbil o tauleta, descarrega't l'app de Meet de Google, si utilitzes ordinador, utilitza el Chrome com a navegador.

- Finalment, recomanem desactivar el micròfon quan no estiguis parlant, ja que així el so de la conversa serà molt més net. Quan vulguis participar, torna'l a activar i digues la teva. I sobretot, no tinguis vergonya ni por a dir el que penses i sents, que el format online no et privi de gaudir d'un gran matí ple d'aprenentatges i bons moments!

Un parell de dies abans de l'#EdcampTornada enviarem a tots els participants un correu recordatori amb tota la informació a tenir en compte i amb el mapa de sessió definitiu, per tal que l'experiència d'aquest Edcamp Online sigui la millor possible!

Organitzadors

Inscriu-te i participa!

Omple el formulari i vine a compartir els teus coneixements

Contacta

Si tens algun dubte sobre el projecte edcamp, estarem encantats de donar-te resposta. Anima’t i participa-hi!

PUJAR