Edcamp Joves i Museus 2021

Joves i museus 17/04/2021- #EdcampConjuremnos

Edcamp joves i museus

#EdcampConjuremnos

Aquesta edició tenim un repte donar veu als joves per compartir inquietuds i experteses, però sobretot fer propostes. Volem que l'EDcamp sigui una àgora on el debat entre joves ha de conduir a l'acció i la creació de propostes per part dels museus. Proposem un futur on el joves  som protagonistes: educació, formació, cultura, igualtat, equitat, treball, sostenibilitat i igualtat de gènere. T'apuntes al repte? Desafiem l'statu quo? 

Ets una persona decidida, creativa, indisciplinada, i amb ganes de contribuir? La cultura a través dels museus ens pot ajudar a promoure accions de canvi i transformadores. Per aconseguir-ho hem creat una sessió de treball per tractar quines aliances cal promoure entre joves i els museus perquè puguin dur a terme i promoure accions i suggeriments d’educació, difusió, crítica i acció. 

l’objectiu és senzill però alhora ambiciós: Conscienciar sobre el poder de les petites accions individuals diàries per impulsar canvis col·lectius permanents i sostenibles.

L'Edcamp esdevé un espai per compartir inquietuds i experteses, fer propostes. Una àgora on el debat entre joves ha de conduir a l'acció i la creació de propostes per part dels museus. El gran repte dels museus és transformar les idees innovadores en accions que aportin resultats pràctics.

Com fer-ho ? Propostes de treball i debat 

Fins al pròxim 14 d'abril podeu accedir a aquest Padlet i proposar els vostres temes de conversa fent èmfasi en allò que pugueu aportar i compartir proposem dos grans temàtiques: 

En primer lloc: Com podem promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom.

En segon lloc: Ciutats i comunitats sostenibles, de quines maneres podem  aconseguir que les ciutats i les poblacions siguin inclusives, segures, resilients i sostenibles.   

Per això ens fa molta il·lusió tirar endavant aquesta proposta i celebrar un Edcamp Joves i museus amb totes vosaltres! 

L'Edcamp es durà a terme el proper 17/04/2021 i es farà en format online a través de videoconferències simultànies. La proposta de temes de conversa es realitzarà previ a l'Edcamp.Des d’avui fins al 14 d'abril podeu accedir al  Padlet i proposar què voleu compartir com a tema de conversa. L’equip organitzador de l’Edcamp Museus i Educació organitzarà aquests temes per crear el mapa de sessions amb els enllaços a les videoconferències per tal de compartir-ho amb vosaltres abans del 17 d'abril. 

La idea és que així les participants pugueu anar pensant en quina conversa us interessa més participar ja tingueu el link per accedir-hi.

Animeu-vos i inscriviu-vos a l’Edcamp 

Joves i museus

#EdcampConjuremnos

Desafiant l'statu quo

Us esperem el proper 17 d'abril !

 

Aquest Edcamp és impulsat per l'equip organitzador compost per membres dels següents museus i entitats:

Museu de l’Empordà

Museus d’Esplugues 

Museu del Ferrocarril de Catalunya

Museu del Suro de Palafrugell

Amb la coordinació d'Adhoc Cultura i la col.laboració de Direcció general del Patrimoni Cultural, la Direcció General de Joventut i l'Agència Catalana de la Joventut. 

 

 

Data i horari

Dissabte 17 d'abril de 09.30 a 12.30 hrs

  • 09.30 - 09.40 hrs Comprovació de connexions
  • 09.40 - 10.00 hrs Benvinguda i presentació (videoconferència conjunta)
  • 10.00 - 10.55 hrs 1ª sessió de conversa (videoconferències simultànies)
  • 10.55 - 11.05 hrs Canvi de sessió, cafè/té
  • 11.05 - 12.00 hrs 2ª sessió de conversa (videoconferències simultànies)
  • 12.00 - 12.20/12.30 hrs Tancament i cloenda (videoconferència conjunta)

Equipament

Consells per a fer un bon debat a l'Edcamp Online:

- Utilitza auriculars, així evitaràs que la resta de participants sentin sorolls de fons i que es puguin acoblar a la conversa.

- Si utilitzes mòbil o tauleta, descarrega't l'app de Meet de Google, si utilitzes ordinador, utilitza el Chrome com a navegador.

- Pots descarregar-te l'extensió del Chrome pel Meet "Google Meet Grid View", així podràs veure a tots els participants alhora a la pantalla ;-)

- Finalment, recomanem desactivar el micròfon quan no estiguis parlant, ja que així el so de la conversa serà molt més net. Quan vulguis participar, torna'l a activar i digues la teva. I sobretot, no tinguis vergonya ni por a dir el que penses i sents, que el format online no et privi de gaudir d'un gran matí ple d'aprenentatges i bons moments!

Un parell de dies abans de l'#EdcampTornada enviarem a tots els participants un correu recordatori amb tota la informació a tenir en compte i amb el mapa de sessió definitiu, per tal que l'experiència d'aquest Edcamp Online sigui la millor possible!

Organitzadors

Inscriu-te i participa!

Omple el formulari i vine a compartir els teus coneixements

Col·laboradors

Agraïm tota l'ajuda i el suport ofert per fer realitat Edcamp Joves i Museus 2021 a:

Contacta

Si tens algun dubte sobre el projecte edcamp, estarem encantats de donar-te resposta. Anima’t i participa-hi!

PUJAR