Edcamp Missió Edunauta 2022

Missió Edunauta: apropem les activitats als infants

T’has preguntat mai la quantitat d’aprenentatges invisibles que els infants fan en el seu dia a dia i que ningú reconeix?

La finalitat de l’educació és aconseguir que tots els infants adquireixin les eines necessàries per descobrir, entendre i transformar el món en el que estan creixent i vivint. Per a fer-ho hem d’oferir-los oportunitats i experiències que els ajudin a desenvolupar i connectar els coneixements, habilitats i actituds necessaris per aprendre, créixer i tenir èxit al llarg i ample de la vida.

Existeix una evidència empírica sobre tots els beneficis que provoquen les activitats de lleure, com són el creixement físic, cognitiu i emocional. No han de ser simples activitats d’entreteniment, sinó que haurien de ser projectes socioeducatius elaborats per professionals de diferents àmbits (social, educatiu, salut, cultural...etc). 

En aquest sentit, sabem com d'apretades són les vides dels infants i les famílies avui en dia. Sabem de la sobrexposició informativa i les dificultats per gestionar-la avui. Sabem que, avui, no és suficient amb només programar i oferir activitats per a què aquells infants que les necessitin, sinó que cal anar més enllà. 

Per tant, és necessari construir contextos de col·laboració, compartir marcs de referència i entendre que l’aprenentatge no s’atura i que qualsevol oportunitat és bona per continuar creixent. La clau està en formar part d’una xarxa d’espais que connecta tots els aprenentatges per a infants. Els infants aprenen a tot arreu i en tot moment, només manca sumar-hi intencionalitat educativa i un llenguatge d’aprenentatge comú que connecti i interrelacioni els aprenentatges entre ells.

Serem capaces d'aixecar la mirada i posar en valor aquella activitat per aquell infant que bé li aniria? És cosa de profes? De monitoratge? De pediatres? De consergeria? Del centre cívic o entitat? Mira que si avui fos cosa de totes...

En el context de la primavera 360, et convidem a què participis a l'Edcamp Missió edunauta: apropem les activitats als infants, una jornada on diferents professionals compartireu les vostres visions en relació a la prescripció d'activitats i de ben segur serà molt profitosa.

La jornada està pensada per professionals de centres educatius, de la salut, d'entitats i per qualsevol persona interessada en la prescripció d'activitats.

Edcamp organitzat per l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona i la Cooperativa Combinats. 

 

La programació serà la següent: 

9.00h   - 9.30h.   Benvinguda i cocreació del mapa de sessions

9.30h   - 10.00h. Ponència inicial

10.00h - 10.45h. Sessió 1 de conversa

10.45h - 11.10h. Pausa-cafè 

11.10h - 11.55h. Sessió 2 de conversa

11.55h - 12.20h. Conclusions

12.20h - 12.30h. Cloenda 

Data i horari

L'Edcamp Missió edunauta: apropem les activitats als infants es durà a terme el 9 de maig de 9h a 12.30h a l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET), a la ciutat de Tarragona. 

Lloc

C/Ramon i Cajal, 70, Tarragona Missió Edunauta

Vegeu mapa

Transport

Des de l'estació de tren:

   - Linia 41 de bus fins carrer Pere Martell 34, i 3 minuts a peu

   - Caminant 1'3km (16 minuts)

Des l'estació d'autobusos: a 450m (4 minuts caminant)

Aparcament

Carrer Ramon i Cajal i voltants

Al carrer Ramon i Cajal i carrers propers es pot aparcar, tenint en compte que hi ha zona verda i blava. A les dos zones pot aparcar tothom i tenen el mateix preu les dos

 

Pàrquing Francesc Bastos

Al carrer Francesc Bastos 15, teniu un pàrquing  municipal. Costa 4'50€ tot el dia.

Equipament

La jornada de l'Edcamp es realitzarà a l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET), que és l'organisme de l'Ajuntament de Tarragona responsable de la gestió, organització i optimització dels serveis i projectes que, en l'àmbit educatiu no universitari, són de competència municipal. Vol construir una ciutat des de la perspectiva educativa, educadora i innovadora, que visibilitza, reconeix i impulsa les accions educatives.

Àpats

A la pausa-cafè oferirem un petit refrigeri.  

Organitzadors

 • Raquel Barbier Aguirre

  Raquel Barbier Aguirre

  @

  Direcció d'Àrea social Combinats ScoopC

 • Jordi Collado

  Jordi Collado

  @jordi_collado

 • Azahara Marzo Calvo

  Azahara Marzo Calvo

  @

  Treballadora social en pràctiques Combinats ScoopC

 • Aida Vizcarro Mèlich

  Aida Vizcarro Mèlich

  @

  Tècnica en Serveis Educatius de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona - IMET

 • Veure més

Inscriu-te i participa!

Omple el formulari i vine a compartir els teus coneixements

Contacta

Si tens algun dubte sobre el projecte edcamp, estarem encantats de donar-te resposta. Anima’t i participa-hi!

PUJAR