Edcamp Museus, projectes i educació 2022

Museus, projectes i educació

Davant el repte d'impulsar projectes eduatius que impliquin Museus i Centres Educatius totes les parts involucrades en l’educació de l'alumnat i en el suport a les famílies hem de generar entorns d’aprenentatge compartits per fer-hi front. Una de les maneres de fer-ho possible són les aliances de col·laboració entre museu i escola. 

  • Escoltar i dialogar. S’ha de treballar tenint en compte l’abans i el després de l’activitat, generant un vincle amb els infants i no com a experiències aïllades. No podem perdre, mai, la idea de conversa: totes les veus han de tenir el seu espai, sobretot la de les criatures.
  • Fer xarxa, fer comunitat. Perquè en aquest camí compartit, totes som educadores i educadors, independentment de si som a l’escola, a l’empresa o al museu: hem de construir comunitats d’aprenentatge creant equips educatius al voltant dels territoris, dels barris, dels museus, de les escoles.
  • Equilibri entre la virtualitat i la presència. El confinament provocat per la Covid-19 ha posat de manifest la necessitat d’accelerar la digitalització en els museus i la necessitat de connectar amb les escoles i les famílies per oferir tota la seva essència. El que és virtual no pot, de cap manera, almenys en el cas dels museus, prescindir quan sigui possible i de la manera que sigui possible del que és presencial. 

Per això ens fa molta il·lusió tirar endavant aquesta proposta i celebrar un Edcamp.- Museus, projectes i Educació amb totes vosaltres!

L'Edcamp es durà a terme el proper 11/06/2022 i es farà en format presencial al Museu del Ferrocarril de Catalunya amb el repte de: Definir Quins són els ingredients clau i les pautes a seguir per treballar, crear i impulsar projectes educatius amb les entitats, escoles i els instituts

Animeu-vos i inscriviu-vos a l'Edcamp.- Museus, projectes i Educació

Us esperem el proper 11 de juny!

 

Aquest Edcamp és impulsat per l'equip organitzador compost per membres dels següents museus i entitats:

Museu de l’Empordà

Museus d’Esplugues 

Museu del Ferrocarril de Catalunya

Museu del Suro de Palafrugell

Amb la coordinació d'Adhoc Cultura 

Data i horari

Dissabte 11 de juny de 09.45 a 12.30 hrs

  • 09.45 - 10.00 hrs Arribada i acreditacions
  • 10.00 - 10.10 hrs Benvinguda i presentació 
  • 10.10 - 10.55 hrs 1ª sessió de treball
  • 10.55 - 11.05 hrs Canvi de sessió, cafè/té
  • 11.05 - 12.00 hrs 2ª sessió de treball
  • 12.00 - 12.30 hrs Tancament i cloenda 

Lloc

Plaça d'Eduard Maristany, s/n, 08800 Vilanova i la Geltrú, Barcelona Museus, projectes i educació

Vegeu mapa

Equipament

Ubicat a Vilanova i la Geltrú, el Museu del Ferrocarril de Catalunya és un valuós referent dedicat a la custòdia i divulgació del patrimoni ferroviari. AdreçaPlaça d'Eduard Maristany, s/n, 08800 Vilanova i la Geltrú, Barcelona

Organitzadors

Inscriu-te i participa!

Omple el formulari i vine a compartir els teus coneixements

Contacta

Si tens algun dubte sobre el projecte edcamp, estarem encantats de donar-te resposta. Anima’t i participa-hi!

PUJAR